FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HZMO: Mirovine od 1. siječnja 2005. više za 2,3 posto

ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Mirovine će, počev od 1. siječnja ovegodine, porasti za 2,3 posto radi njihova usklađivanja s rastom plaćau drugom polugodištu prošle godine, odlučilo je danas Upravno vijećeHrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO).
ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Mirovine će, počev od 1. siječnja ove godine, porasti za 2,3 posto radi njihova usklađivanja s rastom plaća u drugom polugodištu prošle godine, odlučilo je danas Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO).

Za isti postotak povećana je i osnovica za određivanje naknade zbog tjelesnog oštećenja koja iznosi 942,82 kune, te najniža mirovina za jednu godinu mirovinskog staža, koja od 1. siječnja iznosi 45,91 kunu do 30 godina mirovinskog staža, a za svaku godinu preko toga 22,96 kune.

Odluka o povećanju mirovine donijeta je na temelju službenih podataka Državnog zavoda za statistiku o rastu plaća u drugom polugodištu 2004., priopćeno je nakon sjednice Upravnog vijeća.

Nova aktualna vrijednost mirovine, koja služi za izračun visine mirovine, izračunata je na način da se dosadašnja aktualna vrijednost mirovine usklađuje sa stopom rasta prosječne plaće svih zaposlenih u Republici Hrvatskoj. Prosječna plaća je u drugom polugodištu 2004. u odnosu na prvih prošlogodišnjih šest mjeseci rasla po stopi od 2,3 posto.

Nakon usklađivanja, nova aktualna vrijednost mirovine iznosi 47,35 kuna.

Upravno vijeće usvojilo je i izviješće o financijskom poslovanju Zavoda za 2004., te je donesena odluka o usvajanju obračuna prihoda i rashoda Zavoda za 2004.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙