FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "Rat" tršćanskog zastupnika protiv riječkog književnika

RIM, 23. veljače 2005. (Hina) - Tršćanski zastupnik stranke Nacionalnogsaveza Roberto Menia predstavio je zastupnička pitanja petoriciministara tražeći objašnjenja da li slovenski i hrvatski građanitalijanske nacionalnosti dvostrukog državljanstva primaju talijanskusocijalnu mirovinu zahvaljujući lažno prijavljenom boravištem u Trstu,a u pozadini toga je njegov napad na riječkog novinara i književnikaGiacoma Scottija, piše danas rimski Il Manifesto.
RIM, 23. veljače 2005. (Hina) - Tršćanski zastupnik stranke Nacionalnog saveza Roberto Menia predstavio je zastupnička pitanja petorici ministara tražeći objašnjenja da li slovenski i hrvatski građani talijanske nacionalnosti dvostrukog državljanstva primaju talijansku socijalnu mirovinu zahvaljujući lažno prijavljenom boravištem u Trstu, a u pozadini toga je njegov napad na riječkog novinara i književnika Giacoma Scottija, piše danas rimski Il Manifesto.

Il Manifesto piše da u zastupničkom pitanju Menia ukazuje kako postoje slovenski i hrvatski građani "koji imaju lažni boravak u Trstu kako bi uživali mirovinske i zdravstvene talijanske usluge", te tako nakon nekoliko godina ponovno otvara polemiku koju su započeli fašisti spram, kako ih nazivaju, "slavenskih komunista koji su bacali ljude u fojbe" a koji su primali talijansku mirovinu jer su služili pod Italijom. "Zastupnik Nacionalnog saveza traži od ministara otvaranje istrage glede dvostrukog boravišta i verificiranje eventualnih iskorištavanja mirovinskog ili izbornog prava, pa čak s eventualnim otvaranjem sudske istrage", piše Manifesto.

Giacomo Scotti za list napominje kako to nije prvi puta da se Menia okomio na njega te da je već 9. veljače u Trstu za vrijeme obilježavanja Dana sjećanja rekao kako je Giacomo Scotti "ostavio Italiju da bi se skrio u jugoslavenskom komunističkom raju". "Kako rezultira da ima boravak u Trstu zbog toga sam zatražio od vlade da dozna da li taj gospodin uzima mirovinu iz Italije da bi zatim radio prljavi posao i također kako bi se vidjelo da li i netko tko je bacao u fojbe također prima talijansku mirovinu", rekao je Menia tom prigodom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙