FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Plavom fondu više od 129 tisuća članova

ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Neto imovina Erste Plavog obveznogmirovinskog fonda krajem siječnja ove godine iznosila je 808,5milijuna kuna, što predstavlja 9,93 posto ukupne neto imovinehrvatskih OMF-ova, pri čemu je broj članova iznosio 128.751, štopredstavlja 10,91 posto tržišta, objavljeno je iz tog fonda.
ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Neto imovina Erste Plavog obveznog mirovinskog fonda krajem siječnja ove godine iznosila je 808,5 milijuna kuna, što predstavlja 9,93 posto ukupne neto imovine hrvatskih OMF-ova, pri čemu je broj članova iznosio 128.751, što predstavlja 10,91 posto tržišta, objavljeno je iz tog fonda.

Očekujući nastavak trenda rasta imovine i broja članova, predsjednik Uprave Erste d.o.o., društva koje upravlja Erste Plavim OMF, Petar Vlaić navodi da je broj članova u mjeseca dana povećan za gotovo 500, i 1. ožujka ih je bilo 129.233.

Ističe i da je od početka rada fonda, odnosno od 30. travnja 2002. do kraja prošle godine taj obvezni mirovinski fond ostvario prinos od 8,84 posto na godišnjoj razini. Samo lani, navodi, Erste Plavi obvezni mirovinski fond (OMF) ostvario je prinos od 8,0141 posto, dok je prosječni prinos svih četiriju OMF-ova u prošloj godini iznosio 7,3739.

U ovoj godini očekuje znatno veća ulaganja u domaće i strane dionice, kao i u investicijske fondove. No, Vlaić drži da će tijekom godine trebati voditi računa o činjenici da su prinosi od državnih obveznica na razvijenim stranim tržištima dosad nezabilježeno niski te da je efekt očekivanja hrvatskog članstva u EU dobrim dijelom već ugrađeni u cijenu hrvatskog duga.

U priopćenju se podsjeća i da je Savjet Agencije za nadzor mirovinskih fondova i osiguranja (Hagene) 11. veljače ove godine izdao odobrenje za rad Erste DMD društvu za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima (DMF) Erste Plavi Protect i Erste Plavi Expert.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙