FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: Spor Mesića i Paravca oko Jasenovca

JERUZALEM, 16. ožujka 2005. (Hina) - Na današnju izjavupredsjedavajućeg predsjedništva BiH Borislava Paravca, koji je ugovoru u Memorijalnom centru Yad Vashem rekao da je u koncentracijskomlogoru u Jasenovcu stradalo nekoliko stotina tisuća Srba, reagirao jehrvatski predsjednik Stjepan Mesić i naglasio da mu nikako nije jasnošto je sve Paravac tom prigodom zbrajao.
JERUZALEM, 16. ožujka 2005. (Hina) - Na današnju izjavu predsjedavajućeg predsjedništva BiH Borislava Paravca, koji je u govoru u Memorijalnom centru Yad Vashem rekao da je u koncentracijskom logoru u Jasenovcu stradalo nekoliko stotina tisuća Srba, reagirao je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i naglasio da mu nikako nije jasno što je sve Paravac tom prigodom zbrajao.

"Vjerujem da je zbrajao i sve žrtve Srba u Srbiji u tijeku cijelog Drugog svjetskog rata", izjavio je predsjednik Mesić drugog dana posjeta Izraelu. "A kada je već spominjao žrtve nije smio preskočiti Srebrenicu", dodao je Mesić odgovarajući na novinarski upit.

Paravac, srpski član kolektivnog predsjedništva BiH, na posebnom je tematskom zasjedanju tridesetak državnika iz cijelog svijeta "Sjećanje na prošlost, oblikovanje budućnosti" u Memorijalnom centru Yad Vashem u Jeruzalemu izjavio da je u koncentracijskom logoru Jasenovac stradalo nekoliko stotina tisuća Srba i da se istina o tome i danas prešućuje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙