FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael će napasti samo 'u krajnjoj nuždi'

ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Izrael će vojno intervenirati protivIrana samo "u krajnjoj nuždi" kako bi ga onemogućio da pribavinuklearno oružje, kazao je Ephraim Sneh, član izraelskogparlamentarnog odbora za obranu i vanjske poslove, piše u ponedjeljakbritanski Guardian.
ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Izrael će vojno intervenirati protiv Irana samo "u krajnjoj nuždi" kako bi ga onemogućio da pribavi nuklearno oružje, kazao je Ephraim Sneh, član izraelskog parlamentarnog odbora za obranu i vanjske poslove, piše u ponedjeljak britanski Guardian.

Sneh je to rekao nakon što je u nedjelju londonski Sunday Times objavio da je uži kabinet izraelskog premijera Ariela Sharona prošlog mjeseca dao "početnu dozvolu" za kombinirani zračno-kopneni napad na Natanz, iransko postrojenje za obogaćivanje urana.

"Iranska prijetnja egzistencijalna je prijetnja izraelskoj državi. Vojna akcija zaista je posljednje sredstvo", rekao je Sneh u nedjelju za izraelski vojni radio, a prenosi Guardian.

Američka državna tajnica Condoleezza Rice opovrgnula je tvrdnje The Sunday Timesa o američkoj potpori izraelskim planovima za napad ako diplomacija ne uspije natjerati Iran da zamrzne nuklearni program.

"Moramo se osigurati da se prvo učine drugi koraci, diplomatski koraci. U tome Sjedinjene Države igraju vodeću ulogu i nadam se da će je ispuniti", rekao je Sneh.

Zamjenik izraelskog premijera Shimon Peres je na pitanje postoji li mogućnost da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja odgovorio: "Ne bih rekao".

Vjeruje se da je Izrael jedina zemlja u regiji koja posjeduje nuklearno oružje ali to vlada nikad nije ni potvrdila ni porekla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙