FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija i Pakistan dogovorili autobusnu liniju u Kašmiru

ISLAMABAD, 16. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Indija i Pakistandogovorili su u srijedu pokretanje dugo očekivane autobusne linijepreko linije razdvajanja u Kašmiru.
ISLAMABAD, 16. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Indija i Pakistan dogovorili su u srijedu pokretanje dugo očekivane autobusne linije preko linije razdvajanja u Kašmiru.

Dogovor je postignut na sastanku indijskog ministra vanjskih poslova Natwara Singha i pakistanskih čelnika u Islamabadu. Riječ je o prvom konkretnom rezultatu mirovnog procesa pokrenutog prije godinu dana koji će omogućiti ujedinjenje kašmirskih obitelji razdvojenih podjelom Indije 1947. godine.

Autobusna linija povezivat će Srinagar, ljetnu prijestolnicu indijskog dijela Kašmira, i Muzaffarabad, glavni grad pakistanskog dijela te sporne regije. Prvi autobusi krenut će 7. travnja.

Uskoro se očekuje uspostava i ostalih autobusnih linija, uključujući liniju između indijskog grada Amritsara i Lahorea u Pakistanu. Indijski ministar objavio je također da će Indija razmotriti mogućnost otvaranja priključaka na naftovodu koji prolazi kroz Pakistan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙