FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Župan Jakovčić zadovoljan potporom talijanskih pokrajina

PULA, 16. ožujka 2005.(Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić izrazio jedanas zadovoljstvo potporom koju su predsjednici talijanskih pokrajinaVeneta i Friulija Venezije Giulije Giancarlo Galan i Riccardo Illyproteklih dana iskazali Hrvatskoj za početak pregovora s Europskomunijom.
PULA, 16. ožujka 2005.(Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić izrazio je danas zadovoljstvo potporom koju su predsjednici talijanskih pokrajina Veneta i Friulija Venezije Giulije Giancarlo Galan i Riccardo Illy proteklih dana iskazali Hrvatskoj za početak pregovora s Europskom unijom.

"Time su se potvrdili kao istinski prijatelji Istre i Hrvatske i pridonijeli tom procesu", rekao je Jakovčić na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Predsjednik talijanske pokrajine Veneta Giancarlo Galan izjavio je u talijanskom dnevnom tisku kako Veneto inzistira na početku pregovora između Hrvatske i EU 17. ožujka, rekavši kako bi se "Veneto mogao odcijepiti ako Hrvatska ne uđe u EU".

Župan Jakovčić ponovio je svoju ocjenu kako je bitna uloga regija u suvremenom europskom životu, dodavši da te dvije talijanske pokrajine imaju "posebnu vrijednost na europskom regionalnom zemljovidu".

Istarski župan nije želio komentirati mogućnost odgode pregovora s EU-om, kazavši da "treba pričekati sutrašnji dan jer su bilo kakve prognoze nekorektne".

"Hrvatska je spremna za početak pregovora i to je najbitnije. Međutim, ako bi se pregovori oduljili u nedogled, onda bi to bio definitivan poraz Europe, Europske unije i europske politike u Hrvatskoj", ocijenio je Jakovčić.

Kako drži, Hrvatska, odnosno predsjednik Vlade Ivo Sanader, države Stjepan Mesić i Hrvatskog sabor Vladimir Šeks u cijelosti, potpuno i iskreno surađuju s Haaškim sudom.

Potporu generalu Anti Gotovini plakatima i grafitima diljem Hrvatske Jakovčić smatra uobičajenim demokratskim sredstvom izražavanja određenih stajališta. "Niti to branim, niti osuđujem iako se osobno ne slažem s takvim izražavanjem potpore", zaključio je.

Župan Jakovčić najavio je da će potkraj tjedna biti otvoren ured Istarske županije u Bruxellesu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙