FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio predstavnike Jadranske euroregije

ZAGREB, 25. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićprimio je u petak predstavnike inicijative "Jadranske euroregije" -istarskog župana Ivana Jakovčića, predsjednika Kongresa lokalnih iregionalnih vlasti Vijeća Europe Giovannija di Stasija te predsjednikaRegije Molise Angele Michele Ioria, priopćeno je iz Ureda predsjednika.
ZAGREB, 25. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je u petak predstavnike inicijative "Jadranske euroregije" - istarskog župana Ivana Jakovčića, predsjednika Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe Giovannija di Stasija te predsjednika Regije Molise Angele Michele Ioria, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Izaslanstvo je izvijestilo predsjednika Mesića o projektu Jadranske euroregije, utemeljenoga krajem prošle godine pod okriljem Vijeća Europe, a koji uključuje suradnju lokalnih i regionalnih zajednica iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Grčke, stoji u priopćenju.

"Riječ je o inicijativi koja će se predstaviti i u Europskoj uniji, a po uzoru na suradnju crnomorskih i baltičkih zemalja", rekao je Di Stasi.

Predsjednik Mesić pozdravio je svaki oblik regionalne suradnje koji potiče europsko udruživanje, a posebno između država koje već jesu i onih koje žele postati članicama Europske unije.

"Suradnja između regija, suradnja je u ujedinjenoj Europi", rekao je predsjednik Mesić dodavši kako "sve regije imaju svoje specifičnosti, pa ima dovoljno razloga za suradnju".

Ivan Jakovčić je kao predsjednik privremenog Jadranskog vijeća naglasio kako je Zagreb prvi glavni grad u kojem se predstavlja ovaj projekt, rekavši kako očekuje podršku i drugih država, ali i mnogih regionalnih i europskih organizacija, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙