FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić: zadovoljan sam potporom državnog vrha

PULA,28. veljače 2005.(Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić danas je nakonferenciji za novinare u Puli izrazio zadovoljstvo razgovorom što gaje u petak vodio s predsjednikom Stjepanom Mesićem i premijerom IvomSanaderom o projektu Jadranske euroregije.
PULA,28. veljače 2005.(Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić danas je na konferenciji za novinare u Puli izrazio zadovoljstvo razgovorom što ga je u petak vodio s predsjednikom Stjepanom Mesićem i premijerom Ivom Sanaderom o projektu Jadranske euroregije.

Po njegovim riječima obojica su poduprla osnivanje te euroregije jer bi se njezinim djelovanjem "ojačala uloga i ugled hrvatske države na Jadranu".

Jakovčić, predsjedatelj privremenoga Jadranskog vijeća, najavio je za 22. travnja u Puli prvu sjednicu Vijeća te nazočnost predsjednika Mesića i premijera Sanadera na prvoj sjednici Stalnog vijeća Jadranske euroregije u Veneciji.

Istaknuo je da su glavne zadaće članica Jadranske euroregije, koju tvore regije Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore te Albanije, zaštita Jadrana od svih onečišćivača na kopnu i moru radi održiva gospodarskog razvoja i napretka.

"Jadran se čuva na Otrantu, a ne u Omišlju ili Veneciji", poručio je Jakovčić i dodao da je Pulu kandidirao kao moguće sjedište Jadranske euroregije.

Izvijestio je novinare kako će nakon informacija, koje, kako je rekao, do danas nitko nije zanijekao, o bombama koje je NATO navodno odlagao u Jadranu kad je vojno intervenirao u Srbiji i Crnoj Gori, zatražiti vađenje tog opasnog tereta i onečistila iz Jadrana.

Odbacio je nagađanja da se navodno planira premjestiti NATO-ove baze iz talijanskog grada Aviana u pulsku zračnu luku, smatrajući to senzacionalističkim, neutemeljenim i nekorektnim.

"Po mojim saznanjima nema službene namjere NATO-a da Pula postane njihovom vojnom lukom. Istarska županija počela je projekt 'Brijuni-Riviera', primamljiv stranim i domaćim ulagačima, zahvaljujući kojem će Istra postati svjetski prepoznatljivim turističkim krajem. Upravo zato", dodao je Jakovčić, "na istarskom području nema mjesta vojnoj bazi".

"Županijske vlasti zasigurno neće poduprijeti širenje vojne baze, nego će predložiti zračnu bazu u Udbini gdje bi vojska", rekao je, "pridonijela poboljšanju gospodarsko-socijalnih prilika toga kraja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙