FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruski veleposlanik u BiH: Rusija izvršava obveze prema haškom sudu

BANJA LUKA, 15. ožujka 2005. (Hina) - Veleposlanik Ruske Federacije uBosni i Hercegovini Aleksandar Griščenko izjavio je danas u BanjojLuci kako Rusija izvršava obaveze prema Haškom sudu za ratne zločinena prostoru bivše Jugoslavije.
BANJA LUKA, 15. ožujka 2005. (Hina) - Veleposlanik Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Griščenko izjavio je danas u Banjoj Luci kako Rusija izvršava obaveze prema Haškom sudu za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije.

Komentirajući pisanje londonskog The Guardiana od utorka, prema kojemu ruske obavještajne službe pružaju utočište bosanskim Srbima koje je Haški sud optužio za ratne zločine, a među kojima je bio i Gojko Janković koji se jučer predao Sudu, veleposlanik Griščenko kazao je kako je rusko Tužiteljstvo, na temelju informacija iz Haaga već "davalo zadatke nekim tijelima".

Na pitanje je li Vlada Rusije znala da je Gojko Janković nekoliko godina bio u Rusiji, Griščenko je rekao da nije, jer da je znala, "bila bi to druga priča".

"Pronaći nekoga u velikoj zemlji nije lako. Mi imamo desetine i stotine naših državljana koje traže pravosudna tijela i koje ne možemo godinama da pronađemo", rekao je Griščenko.

On je također naglasio da bi "informacija da je Janković više godina boravio u Rusiji mogla biti vjerodostojna".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙