FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukrajinski čelnik traži "pragmatične" odnose s Rusijom

KIJEV, 21. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Ukrajinski predsjednikViktor Juščenko prilično je hladno u ponedjeljak pozdravio ruskogaministra vanjskih poslova i rekao mu da traži "pragmatične" vezeRusijom, u kojima bi obje zemlje ostavile prošlost iza sebe.
KIJEV, 21. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko prilično je hladno u ponedjeljak pozdravio ruskoga ministra vanjskih poslova i rekao mu da traži "pragmatične" veze Rusijom, u kojima bi obje zemlje ostavile prošlost iza sebe.

No Juščenko je na početku posjeta ruskoga ministra Sergeja Lavrova naglasio i važnost budućih odnosa s Europskom unijom. Posjetu je cilj ublažavanje napetosti nastalih prošlogodišnjim nejasnoćama oko ukrajinskih predsjedničkih izbora.

Ruski novinari kažu da je Lavrov došao otvoriti novu stranicu u odnosima s Ukrajinom, osobito nakon što su zahladili i odnosi između Rusije i bivše sovjetske republike Gruzije nakon što su u Tbilisiju na vlast došli prozapadni političari.

"Rusija je ukrajinski vječiti strateški partner. Ne bih želio komentirati sve stranice naših bilateralnih odnosa. Ako smo prijatelji, moramo okrenuti nove stranice", rekao je Juščenko Lavrovu.

Juščenko je bio dosta služben na sastanku s Lavrovom i rekao je da su njegov cilj "pragmatični odnosi s Rusijom, veze koje će biti prijateljske i bliske".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙