FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jutrošnja eksplozija - pokušaj atentata na Rugovu

PRIŠTINA,15. ožujka 2005.(Hina) - Kosovski informativni centar, blizakvodećoj albanskoj stranci Demokratskom savezu Kosova, objavio je kakoje eksplozija koja se u utorak ujutro dogodila na prištinskim ulicamabila pokušaj atentata na kosovskog predsjednika Ibrahima Rugovu.
PRIŠTINA,15. ožujka 2005.(Hina) - Kosovski informativni centar, blizak vodećoj albanskoj stranci Demokratskom savezu Kosova, objavio je kako je eksplozija koja se u utorak ujutro dogodila na prištinskim ulicama bila pokušaj atentata na kosovskog predsjednika Ibrahima Rugovu.

Kako se navodi, predsjednik Rugova nije ozlijeđen prilikom napada kao ni njegovih pratioci, no ozlijeđena su dva slučajna prolaznika.

Eksplozija je odjeknula u trenutku kada je tim djelom grada prolazio automobil s pratnjom kosovskog predsjednika, koji je kretao na sastanak s visokim predstavnikom EU-a Javierom Solanom u zgradi Vlade.

Policija na Kosovu priopćila je da su u eksploziji ozlijeđena dva slučajna prolaznika, no druge pojedinosti napada za sada nisu poznate. Policija je priopćila da je istraga u tijeku, ne navodeći moguće počinitelje niti motive napada.

Nakon pokušaja atentata, Rugova je izjavio kako je to djelo onih koji ne žele dobro Kosovu i koji ga "žele destabilizirati", zatraživši da se počinitelji ovakvih napada najoštrije kazne.

Sve važnije kosovske političke stranke, jednako kao i Asocijacija kosovskih općina te Kosovski odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda, osudile su pokušaj atentata kao čin usmjeren na destabilizaciju Kosova te protiv sigurnosti i vladavine zakona. Građane Kosova pozvale su da ostanu mirni i ne nasjednu provokacijama.

Riječ je o drugom pokušaju atentata na kosovskog predsjednika. Prošle je godine u sličnom pokušaju u dvorište njegove kuće bačena ručna bomba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙