FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Albanci odbacuju izjave srbijanskog predsjednika

PRIŠTINA, , 14. veljače 2005. (Hina) - U prvim reagiranjima na izjavepredsjednika Srbije Borisa Tadića tijekom posjeta Kosovu proteklogvikenda, albanski dužnosnici odbacuju njegova stajališta protivsamostalnosti Kosova i poručuju da Srbija više nikad neće uspostavitisuverenitet nad Kosovom.
PRIŠTINA, , 14. veljače 2005. (Hina) - U prvim reagiranjima na izjave predsjednika Srbije Borisa Tadića tijekom posjeta Kosovu proteklog vikenda, albanski dužnosnici odbacuju njegova stajališta protiv samostalnosti Kosova i poručuju da Srbija više nikad neće uspostaviti suverenitet nad Kosovom.

Predsjednik Kosova Ibrahim Rugova razočaran je što je predsjednik Srbije Boris Tadić zlouporabio gostoprimstvo UNMIK-a. Rugova je narodu Kosova poručio da ni jedna izjava Beograda neće biti važna i neće utjecati na rješenje konačnog statusa Kosova.

Predsjednik Skupštine Kosova Nexhat Daci izjavio je da građani Kosova, uključujući i manjine, znaju da Kosovo nije dio Srbije i da to nikad neće biti. Daci je kazao da je suverenitet Srbije nad Kosovom izgubljen ratom.

Izjave predsjednika Srbije Borisa Tadića protiv neovisnosti Kosova Daci je ocijenio "političkim marketingom" zbog izbora koji će se uskoro održati u Srbiji.

Istu ocjenu iznio je i glasnogovornik kosovske vlade Arben Qirezi. "Bez obzira na izjave srbijanskog predsjednika, jedno je sigurno- Kosovo nikad neće biti dio Srbije", rekao je Qirezi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙