FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rugova: Vlada Kosova nastavit će s radom

PRIŠTINA,8. ožujka 2005.(Hina) - Predsjednik Kosova Ibrahim Rugovaizjavio je u utorak da veoma cijeni spremnost dosadašnjeg premijeraRamusha Haradinaja da surađuje s Haaškim tribunalom i izrazio žaljenješto je on napustio dužnost premijera da bi otišao u Haag.
PRIŠTINA,8. ožujka 2005.(Hina) - Predsjednik Kosova Ibrahim Rugova izjavio je u utorak da veoma cijeni spremnost dosadašnjeg premijera Ramusha Haradinaja da surađuje s Haaškim tribunalom i izrazio žaljenje što je on napustio dužnost premijera da bi otišao u Haag.

Predsjednik Rugova je kazao da jamči kako će Vlada Kosova nastaviti normalno raditi te da se sa time suglasio i i civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen-Petersen.

Na čelu vlade će do izbora novog premijera biti zamjenik premijera Adeem Saljihaj, koji je dužnosnik Demokratskoga saveza Kosova, a Haradinaj je rekao da je za novog premijera predložio potpredsjednika Alijanse za budućnost Kosova Bajrama Kosumija. Po koalicijskom sporazumu, mjesto premijera pripada Haradinajevoj Alijansi.

U ovom trenutku je, prema Rugovinim riječima, najvažnije da Kosovo ostane mirno i sigurno. "Tražim od građana da sačuvaju mir, da budu pozorni i da poštuju odluke premijera i središnjih institucija Kosova, UNMIK-a i drugih struktura", rekao je on.

Rugova je kazao da je Haradinaj značajno doprinio stabilnosti Kosova i kako vjeruje da će, pošto pravda kaže svoje, on nastaviti i dalje doprinositi Kosovu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙