FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNMIK i Vlada ne znaju za optužnicu protiv Haradinaja

PRIŠTINA,8. ožujka 2005(Hina) - Misija UN-a na Kosovu i kosovska vladanisu dobili nikakve službene informacije iz Haaga vezane uz navodnopodizanje optužnice za ratne zločine protiv kosovskog premijeraRamusha Haradinaja, objavili su u utorak kosovski mediji, dokglasnogovornica glavne haške tužiteljice Carle del Ponte, FloranceHartman, nije htjela komentirati postojanje optužnice protivHaradinaja.
PRIŠTINA,8. ožujka 2005(Hina) - Misija UN-a na Kosovu i kosovska vlada nisu dobili nikakve službene informacije iz Haaga vezane uz navodno podizanje optužnice za ratne zločine protiv kosovskog premijera Ramusha Haradinaja, objavili su u utorak kosovski mediji, dok glasnogovornica glavne haške tužiteljice Carle del Ponte, Florance Hartman, nije htjela komentirati postojanje optužnice protiv Haradinaja.

Posljednjih dana mediji sve češće pišu o mogućnosti odlaska kosovskog premijera u Haag, jer je navodno pred haških sudom protiv njega podignuta optužnica ili je u pripremi, a posljednji u nizu je ugledni francuski list "Le Monde", koji je u broju od ponedjeljka objavio kako će Sud u Haagu potvrditi optužnicu protiv Haradinaja te da se u optužnici nalaze i imena dvojice "drugih visokih predstavnika Oslobodilačke vojske Kosova koji su se borili za neovisnost Kosova protiv snagama beogradskih vlasti 1998, i 1999. godine".

Glasnogovornica haaškog tužiteljstva izjavila je pak za prištinski dnevnik "Zeri" od utorka kako "nema komentara" u povodu pisanja "Le Mondea".

Prištinski dnevnici na albanskome objavili su u utorak pisanje "Le Mondea", kao i pisanje sarajevskog "Dnevnog avaza" po kojem će navodno kosovski premijer do kraja tjedna otputovati u Haag.

Sam Haradinaj izjavio je mađarsku novinsku agenciju MTI kako nema kaznenog postupka protiv njega i da će do kraja surađivati s Haaškim sudom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙