FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Svijet - za tjedan od 7. do 13. ožujka

ZAGREB, 5. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zatjedan od 7. do 13. ožujka.
ZAGREB, 5. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za tjedan od 7. do 13. ožujka.

PONEDJELJAK, 7. ožujka

----------------------

ZAGREB - Predsjednik Islamske Republike Iran Mohamed Hatami u ponedjeljak i utorak boravi u posjetu Hrvatskoj. Osim susreta sa svojim domaćinom, predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem, te drugim visokim hrvatskim dužnosnicima, Hatami će održati predavanje u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, a nakon Hrvatske će posjetiti Bosnu i Hercegovinu. U sklopu posjeta predviđeno je potpisivanje memoranduma o suradnji između hrvatske i iranske televizije, između dvije akademije znanosti te između zagrebačke i teheranske gospodarske komore.

ZAGREB - Predsjednik Sobranja Republike Makedonije Ljupčo Jordanovski boravi u ponedjeljak i utorak u službenom posjetu Hrvatskoj. Jordanovski će se sastati s predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom, premijerom Ivom Sanaderom i ministricom vanjskih polova i europskih integracija Kolindom Grabar-Kitarović. U utorak će ga primiti predsjednik Republike Stjepan Mesić.

JERUZALEM - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks putuje u službeni posjet Izraelu, na poziv predsjednika izraelskog parlamenta Knesseta Reuvena Rivlina. Od uspostave diplomatskih odnosa između dvije zemlje 1997. godine, ovo je prvi put da predsjednik Sabora odlazi u posjet Izraelu. Službeni dio programa posjeta počinje u utorak. Osim sa svojim domaćinom, Šeks bi se trebao sastati i s izraelskim predsjednikom Moshe Katsavom te sa zamjenikom izraelskog premijera Shimonom Peresom (do 9. ožujka).

ANKARA - Europski povjerenik za proširenje Olli Rehn, luksemburški ministar vanjskih poslova Jean Asselborn i britanski ministar za europska pitanja Denis MacShane u posjetu Ankari (i 8. ožujka).

DEN HAAG - Bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore i bivši oficir JNA Momčilo Perišić trebao bi se dobrovoljno predati Haškom sudu (ICTY). Optužnica protiv Perišića još nije otpečaćena pa nije poznato za što ga se tereti.

WASHINGTON - Američka državna tajnica Condoleezza Rice susrest će se sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Dimitrijem Rupelom.

BLOMBERG, Njemačka - Neformalni sastanak francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca i njemačkog kancelara Gerharda Schroedera.

BEČ - Sastanak Odbora guvernera Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA). Na dnevnom redu sastanka su Iran i Južna Koreja (do 11. ožujka).

UTORAK, 8. ožujka

------------------

ZAGREB - Iranski predsjednik Mohamad Hatami sastat će se s članovima Hrvatsko-iranske skupine prijateljstva Hrvatskog sabora (Državna rezidencija, Visoka 22, 10 sati).

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić prima predsjednika Sobranja Makedonije Ljupča Jordanovskog (Ured Predsjednika, 10 sati).

JERUZALEM - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks boravi u službenom posjetu Izraelu, na poziv predsjednika izraelskog parlamenta Knesseta Reuvena Rivlina. Od uspostave diplomatskih odnosa između dvije zemlje 1997. godine, ovo je prvi posjet predsjednika Sabora Izraelu. Službeni dio programa Šeks započinje posjetom memorijalnom centru holokausta Yad Vashemu, a nakon toga će sa svojim domaćinom Rivlinom razgovarati o bilateralnim odnosima dviju zemalja, te daljnjem unaprijeđenju parlamentarne suradnje između Hrvatske i Izraela. Šeks će tijekom poslijepodneva razgovarati s predsjednikom Odbora za vanjsku politiku i obranu, a na posebnoj sjednici tog najznačajnijeg Odbora Knesseta predsjednik Hrvatskog sabora održat će govor. Tijekom boravka u Izraelu, Šeks bi se trebao sastati i s izraelskim predsjednikom Moshe Katsavom te sa zamjenikom izraelskog premijera Shimonom Peresom.

DEN HAAG - Nastavlja se suđenje bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću.

WASHINGTON - Predsjednik Bush govorit će o borbi protiv terorizma na Nacionalnom sveučilištu za obranu u Washingtonu.

WASHINGTON - Američka državna tajnica Condoleezza Rice sastaje se s izraelskim ministrom vanjskih poslova Silvanom Shalomom.

BERLIN - Posjet ukrajinskog predsjednika Viktora Juščenka. Juščenko će se u sklopu posjeta obratiti i zastupnicima u Bundestagu (i 9. ožujka).

MADRID - Međunarodni summit o sigurnosti, terorizmu i demokraciji u povodu prve godišnjice terorističkog napada u Madridu 11. ožujka u kojemu je poginula 191 osoba. Summit organizira Madridski klub, neovisna organizacija koja okuplja 55 bivših šefova država i vlada, a na summit su pozvani najviši predstavnici Ujedinjenih naroda, EU-a, NATO-a, OESS-a i brojni šefovi država i vlada (do 11. ožujka).

SRIJEDA, 9. ožujka

-------------------

SARAJEVO - Svečana inauguracija Vijeća za ratne zločine pri Sudu BiH. Inauguraciji će nazočiti predsjednik Haškog suda (ICTY) Theodor Meron i glavna haška tužiteljica Carla del Ponte.

DEN HAAG - Nastavlja se suđenje bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću.

BEOGRAD - Nastavak suđenja za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića.

ČETVRTAK, 10. ožujka

---------------------

MADRID - Predsjednik Republike Stjepan Mesić sudjeluje na međunarodnom summitu o demokraciji, terorizmu i sigurnosti u Madridu. Summit organizira Madridski klub, neovisna organizacija koja okuplja 55 bivših šefova država i vlada, a na summit su pozvani najviši predstavnici Ujedinjenih naroda, EU-a, NATO-a, OESS-a i brojni šefovi država i vlada.

DEN HAAG - Nastavlja se suđenje bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću.

KIJEV - Međunarodna konferencija o medijima pod pokroviteljstvom Vijeća Europe (i 11. ožujka).

CIUDAD DE MEXICO - Posjet američke državne tajnice Condoleezze Rice.

PETAK, 11. ožujka

------------------

MADRID - Prva godišnjica terorističkog napada 11. ožujka u Madridu u kojemu je poginula 191 osoba, a 1900 je ozlijeđeno. Dan žalosti u Španjolskoj.

WASHINGTON - Američka državna tajnica Condoleezza Rice sastaje se s ukrajinskim ministrom vanjskih poslova Borisom Tarasjukom.

SUBOTA, 12. ožujka

-------------------

Za subotu nema najavljenih događaja.

NEDJELJA, 13. ožujka

---------------------

SKOPLJE - Općinski izbori u Makedoniji.

VADUZ, Lihtenštajn - Opći izbori.

RIJAD - Sastanak ministara vanjskih poslova šest zemalja članica Vijeća za suradnju u Zaljevu (Saudijska Arabija, Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kuvajt, Oman i Katar).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙