FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić stigao u Bruxelles

BRUXELLES, 1. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićdoputovao je u utorak u Belgiju, gdje će se tijekom dvodnevnog boravkau Bruxellesu susresti s belgijskim kraljem Albertom II. i premijeromGuyom Verhofstadtom.
BRUXELLES, 1. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić doputovao je u utorak u Belgiju, gdje će se tijekom dvodnevnog boravka u Bruxellesu susresti s belgijskim kraljem Albertom II. i premijerom Guyom Verhofstadtom.

U glavnom gradu Belgije, ujedno središtu europskih institucija i Sjeveroatlanskog saveza, Mesić će se sastati i s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom, predsjednikom Europskog parlamenta Joseom Borrellom Fontellesom, visokim predstavnikom za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku EU-a Javierom Solanom i s glavnim tajnikom NATO-a Jaap de Hoop Schefferom.

Uoči putovanja u Bruxelles, Mesić je izjavio kako je cilj posjeta uvjeriti sugovornike u napore koje Hrvatska čini za priključenje euroatlanskim integracijama.

Glavne teme susreta s dužnosnicima NATO-a bit će, kako se najavljuje, nastavak hrvatske suradnje sa Sjeveroatlanskim savezom i sudjelovanje naših vojnika i civila u međunarodnim misijama NATO-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙