FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Plakati s likom Gotovine u ulici Domovinskog rata

SPLIT, 14. ožujka 2005. (Hina) - U Splitu, od početka Ulice Domovinskograta odnosno bivšeg Diokoma blizu središta do robne kuće Prima Grad unajužem središtu, prijepodne su se na pročeljima kuća pojavili plakatis likom generala Ante Gotovine.
SPLIT, 14. ožujka 2005. (Hina) - U Splitu, od početka Ulice Domovinskog rata odnosno bivšeg Diokoma blizu središta do robne kuće Prima Grad u najužem središtu, prijepodne su se na pročeljima kuća pojavili plakati s likom generala Ante Gotovine.

Pročelnik gradske Službe za komunalno redarstvo Milan Amižić nakon uvida svojih djelatnika kazao je za Hinu da su zalijepljena 34 plakata veličine A-3 u crno-bijeloj tehnici, s isprintanim likom generala Gotovine i tekstom "Nema predaje - nema prodaje".

U splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi također su potvrdili da postoji plakat, s napomenom da je to posao komunalaca koji ih trebaju skinuti.

Amižić ističe da se utvrđuje vlasništvo objekata na kojima su plakati izlijepljeni, a Služba za komunalno redarstvo će ukloniti sve plakate koji se nalaze na objektima u gradskom i državnom vlasništvu.

Skidanje plakata, kaže Amižić, nije političko, nego isključivo pravno pitanje poštivanja propisa o komunalnom redu grada Splita.

Za našu službu, nastavlja, nije bitan sadržaj i poruka plakata, nama je svejedno je li na plakatu general Gotovina ili premijer Ivo Sanader. Bitno je samo imaju li oni koji su plakate zalijepili odobrenje gradske uprave i mi ćemo i u ovom kao i u drugim slučajevima poštivati propise, kazao je Amižić i najavio da će svi plakati u najkraćem roku biti skinuti.

Danas se još nitko nije oglasio u vezi s plakatima te su oni koji su ih zalijepili u središtu grada Splita još nepoznati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙