FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijer Sanader o padu potpore ulasku u EU

SPLIT,28. veljače 2005.(Hina) - Premijer Ivo Sanader večeras je na upitkako tumači pad potpore građana ulasku Hrvatske u Europsku uniju, kojije prema ispitivanju jednog dnevnog lista prvi puta pao ispod 50posto, odgovorio da se "EU u javnosti poistovjećuje sa slučajemgenerala Gotovine".
SPLIT,28. veljače 2005.(Hina) - Premijer Ivo Sanader večeras je na upit kako tumači pad potpore građana ulasku Hrvatske u Europsku uniju, koji je prema ispitivanju jednog dnevnog lista prvi puta pao ispod 50 posto, odgovorio da se "EU u javnosti poistovjećuje sa slučajem generala Gotovine".

"To jedno s drugim nema veze, iako izručenje generala Gotovine jest uvijet za početak pregovora o pristupanju EU", rekao je Sanader nakon hrvatske praizvedbe Verdijeve opere "Luisa Miller" održane u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu. "Europska je unija budućnost Hrvatske i ona nema alternative", dodao je premijer.

Na novinarski upit kako komentira učestalo postavljanje plakata s likom generala Gotovine i porukama protiv Vladine politike, s obzirom da je jedan protekloga dana postavljen i u Splitu, premijer Sanader odgovorio je kako ne zna da su se i u Splitu pojavili takvi plakati. "Treba istaknuti da cijelu tu situaciju oko generala Gotovine ne smijemo politizirati", dodao je.

"Hrvatska stoji pred ozbiljnom odlukom Europske unije kada treba započeti pregovore i sve moramo napraviti da oni zaista i počnu 17. ožujka. Oni koji rade protiv tih pregovora rade protiv Hrvatske", poručio je premijer Sanader.

Premijeri i praizvedbi Verdijeve opere nazočili su i ministar kulture Božo Biškupić, potpredsjednik hrvatskog Sabora Luka Bebić, zastupnica u Europskom parlamentu Lydie Polfer i bivši ministar vanjskih poslova Miomir Žužul.

Premijer Sanader osobno je nakon premijere bugarskoj sopranistici Svetli Vassilevoj čestitato na izvrsnom nastupu i tumačenju zahtjevne naslovne uloge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙