FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: u navijačkim izgredima ozlijeđena sutkinja Vrhovnog suda SiCG

ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka policija danas jeizvijestila o kronologiji navijačkih izgreda koji su pratilijučerašnju rukometnu utakmicu između "Zagreba" i beogradskog"Partizana", a koji su sinoć završili napadom na kombi u kojemu jeozlijeđena sutkinja Vrhovnog suda Srbije i Crne Gore.
ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka policija danas je izvijestila o kronologiji navijačkih izgreda koji su pratili jučerašnju rukometnu utakmicu između "Zagreba" i beogradskog "Partizana", a koji su sinoć završili napadom na kombi u kojemu je ozlijeđena sutkinja Vrhovnog suda Srbije i Crne Gore.

Na kombi beogradskih oznaka u kojemu se nalazila pomoćnica ministra pravde i šest sudaca Vrhovnog suda SiCG, koji se nalaze u službenom posjetu Zagrebu, na križanju ulica SR Njemačke i Ukrajinske oko 20,25 sati iz skupine od 15 osoba bačena je drvena palica kojom je razbijeno vjetrobransko staklo na vozilu te je ozlijeđena sutkinja Vrhovnog suda. Do dolaska policije izgrednici su se razbježali, priopćila je zagrebačka policija.

Inače, naviječki izgredi počeli su oko 14 sati na križanju ulica Dubrava, Čulinečka i Klin kada je nekoliko desetaka navijača kamenjem, staklenim bocama i drugim predmetima napalo ZET-ov autobus koji je prevozio navijače "Partizana", tzv. Grobare, pri čemu su na autobusu razbijena stakla, ali je propao pokušaj da kroz stakla ubace boce sa zapaljivom tekućinom.

Odmah su reagirali pripadnici interventne policijske jedinice koji su pratili srpske navijače, a koji su prema izgrednicima uporabili sredstva prisile, tjelesnu snagu i palice, nakon čega su se razbježali.

Osima autobusa, u izgredu su oštećena i dva parkirana vozila, a nitko od Grobara nije ozlijeđen. Za sada nije poznato je li tijekom intervencije policije ozlijeđen koji od napadača, jer nitko od njih nije priveden. U tijeku je kriminalistička obrada.

U 15,35 sati u Metalčevoj ulici više nepoznatih počinitelja je kamenjem i drugim predmetima napalo autobus beogradskih oznaka koji je prevozio 27 novinara iz Srbije i Crne Gore, pri čemu nitko od putnika nije ozlijeđen.

Ponovno je intervenirala policija i prema napadačima uporabila silu, pri čemu je lakšu ozljedu ruke zadobio jedan od policajaca. U napadu je stradalo jedno staklo na autobusu, a oštećena su i dva policijska vozila.

Oko 16 sati na križanju Slavonske avenije i ulice Kruge desetak napadača teško je ozlijedilo jednog, a lakše dvojicu srprsko-crnogorskih novinara Televizije Banat-Vršac koji su u Zagreb došli kako bi izvještavali s košarkaške utakmice između "Cibone" i "Hemofarma".

Kada se njihov automobil srpsko-crnogorskih oznaka zaustavio na semaforu, iz tri susjedna automobila izašlo je desetak mladića koji su palicama razbili stakla na automobilu, izvukli novinare i izudarali ih po glavi i tijelu, te pobjegli.

Ozlijeđenima je pomoć pružena u Klinici za traumatologiju i KB Dubrava, gdje je utvrđeno da je jedan od njih teže ozlijeđen (prijelom vilice radi koje će biti podvrgnut operativnom zahvatu), a dvojica lakše.

Policija je uhitila dvojicu napadača (23 i 21 godina), a identificirana su još dvojica.

Tijekom utakmice u Domu sportova, koja je s više od jednog sata zakašnjenja počela iza 19 sati, policija je privela dvije osoba - jednu zbog poticanja na nasielja na tribinama, a drugu zbog utrčavanja na teren, te će protiv njih podnijeti prekršajne prijave.

Policija je zadržala skupinu od 135 Grobara koji su vlakom iz Srbije doputovali u Hrvatsku, iako nisu imali karte za utakmicu. Stoga ih je policija na željezničkoj postaji u Dugom selu 'skinula' s vlaka, te su ZET-ovim autobusima prevezeni u Policijsku akademiju. U tamošnjoj sportskoj dvorani zadržani su do 16,20 sati

kada su prevezeni do Ivanić Grada gdje su u 17,25 sati ukrcani u vlak za Beograd.

Policija od te skupine navijača nije zabilježila ni jedan incident.

Policija će o ovim događajima podrobnije izvijestiti ujutro na redovnoj konferenciji za novinare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙