FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ulaskom Kramarića osnovan Klub zastupnika HSLS/LS/DC-a

ZAGREB,17. veljače(Hina) - U Hrvatskom saboru od danas djeluje noviklub zastupnika, onaj HSLS/LS/DC-a, u radu kojega će ubudućesudjelovati i LS-ov zastupnik Zlatko Kramarić, a sve u ciljuobjedinjavanja liberalne političke opcije.
ZAGREB,17. veljače(Hina) - U Hrvatskom saboru od danas djeluje novi klub zastupnika, onaj HSLS/LS/DC-a, u radu kojega će ubuduće sudjelovati i LS-ov zastupnik Zlatko Kramarić, a sve u cilju objedinjavanja liberalne političke opcije.

"Počinjemo vježbati liberalni suživot, a cilj je jedna liberalna stranka", kazala je na konferenciji za novinare potpredsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić, istaknuvši da su u tijeku pregovori s LS-om koji bi, uspiju li se stranke dogovoriti, trebali rezultirati stvaranjem jedne liberalne stranke.

"Ako taj projekt uspije, nakon lokalnih izbora Hrvatska će imati snažnu stranku centra, liberalnu stranku koja je itekako potrebna na bipolariziranoj hrvatskoj političkoj sceni", dodala je.

Da se LS sve više približava HSLS-u potvrdio je i sam Kramarić, istaknuvši da ni jedno tijelo LS-a nikada nije imalo animozitet prema HSLS-u.

Napomenuo je da će u novom klubu zadržati izdvojeno mišljenje, odnosno neće podržavati zakonske i druge inicijative u Saboru koje nisu u skladu s načelima LS-a.

"I na prošlim parlamentarnim izborima bili smo (LS i HSLS) na različitim pozicijama i to će se osjetiti u radu kluba. No, po prvi put u našoj parlamentarnoj praksi legalno će djelovati frakcije koje se oko nekih pitanja neće slagati", rekao je Kramarić.

U tome, kaže, ne vidi ništa loše, dapače, sretan je što će konačno, nakon 14 mjeseci, moći djelovati u klubu zastupnika, imati svoje prostorije i saborsku logistiku.

Predsjednik HSLS-a Ivan Čehok kazao je da ulaskom Kramarića dosadašnji Klub HSLS/DC-a dobija respektabilno političke ime, koje će pomoći u kvalitetnijem radu kluba.

"Ne mislim da naša temeljna razlika u potpori Vladi treba biti presudna, dobro je da se naučimo na razlike, političku snošljivost i disciplinu", rekao je Čehok.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙