FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lang: DC traži imenovanje pomoćnika ministra zdravstva

VARAŽDIN, 1. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Glavnog odboraDemokratskog centra (DC) Slobodan Lang rekao je danas u Varaždinu data stranka traži imenovanje pomoćnika ministra za javno zdravstvo,bolničku i izvanbolničku zaštitu te za pravo i financije.
VARAŽDIN, 1. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Glavnog odbora Demokratskog centra (DC) Slobodan Lang rekao je danas u Varaždinu da ta stranka traži imenovanje pomoćnika ministra za javno zdravstvo, bolničku i izvanbolničku zaštitu te za pravo i financije.

"Ministar zdravstva u Hrvatskoj ne mora biti liječnik niti član političke stranke - stranačko članstvo bi morao zamrznuti, a na njegovo imenovanje mora utjecati samo stručnost i sposobnost", rekao je Lang na konferenciji za novinare.

DC ne prihvaća da se ravnatelji zdravstvenih ustanova smjenjuju zajedno s promjenom vlada, rekao je, uz ostalo, Lang, istaknuvši da tu stranku zanima red u javnom zdravstvu.

Odbacivši ocjene predstavnika MMF-a o prevelikoj potrošnji u hrvatskom zdravstvu te zahtjev da postotak izdvajanja treba prepoloviti, ustvrdio je da Hrvatska na zdravstvo troši samo 10 posto nacionalnog dohotka (SAD 15,7 posto s trendom rasta prema 18, 6 posto) te da bi smanjenje izdvajanja porazno utjecalo na zdravstveno stanje hrvatskog pučanstva.

Ustvrdivši da je država izgubila nadzor u području medicinski potpomognute oplodnje, Lang je, uz ostalo, rekao da DC traži odgovor pravosuđa i državnog odvjetnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙