FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

France Telecom imenovao novog izvršnog direktora

PARIZ, 28. veljače 2005. (Hina/AFP) - Francuski operatertelekomunikacijskih usluga France Telecom imenovao je Didiera Lombardanovim izvršnim direktorom, umjesto dosadašnjeg Thierry Bretona koji bitrebao postati novi ministar financija, objavila je ta kompanija.
PARIZ, 28. veljače 2005. (Hina/AFP) - Francuski operater telekomunikacijskih usluga France Telecom imenovao je Didiera Lombarda novim izvršnim direktorom, umjesto dosadašnjeg Thierry Bretona koji bi trebao postati novi ministar financija, objavila je ta kompanija.

Lombard, koji je trenutno čelnik tvrtkine Technology Mission, jedan je od trojice izvršnih direktora koji su konkurirali za to mjesto. Tu su još bili financijski direktor Michel Combes i direktor za ljudske resurse Olivier Barberot.

Odluka je donijeta u nedjelju na sastanku Uprave, nakon objave da će Breton preuzeti mjesto ministra financija od dosadašnjeg ministra Herve Gaymarda, koji je podnio ostavku zbog skandala koji je izbio oko njegova stambenog statusa.

Lombard je rođen 1942, diplomirao je na francuskom prestižnom Ecole Polytechnique, nakon čega se pridružio tadašnjem Ministarstvu pošte i telekomunikacija 1967.

Njegov prethodnik Breton pokrenuo je drastičan trogodišnji plan oporavka telekomunikacijskog operatera, a posebice je nadzirao njegovu privatizaciju. Državni udjel u tvrtki smanjen je na tek nešto više od 42 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙