FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novo spajanje u američkom telekom sektoru na pomolu

PHILADELPHIA, 14. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Američka telekomkompanija Verizon Communications postigla je sporazum o kupnjitamošnje telekom tvrtke MCI za 6,8 milijardi dolara, istisnuvšikonkurenta Qwest Communications International, doznaje se uponedjeljak iz izvora bliskih dvjema kompanijama.
PHILADELPHIA, 14. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Američka telekom kompanija Verizon Communications postigla je sporazum o kupnji tamošnje telekom tvrtke MCI za 6,8 milijardi dolara, istisnuvši konkurenta Qwest Communications International, doznaje se u ponedjeljak iz izvora bliskih dvjema kompanijama.

Verizonova 6,8 milijardi dolara teška ponuda uključuje gotovinu i dionice, a očekuje se da će ju u ponedjeljak odobriti upravni odbori dviju kompanija. Procjenjuje MCI uz laganu premiju na njegovu tržišnu kapitalizaciju od 6,6 milijardi dolara.

Nadmetanje oko kompanije MCI uslijedilo je nakon što je SBC Communications predložio kupnju AT&T-ija za 16 milijardi dolara i vala spajanja među kompanijama mobilne telefonije. Verizon, najveća tamošnja telekom tvrtka, prošle je godine ostvarila prihode od 71,3 milijardi dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙