FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU mora prihvatiti iranski program obogaćivanja urana, tvrdi iranski pregovarač

TEHERAN, 14. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Europa mora prihvatitiiranski program obogaćivanja urana, izjavio je jedan od glavnihiranskih pregovarača prijeteći da će prekinuti pregovore ne postigneli se razuman sporazum, prenijela je iranska studentska agencijaIsna.
TEHERAN, 14. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Europa mora prihvatiti iranski program obogaćivanja urana, izjavio je jedan od glavnih iranskih pregovarača prijeteći da će prekinuti pregovore ne postigne li se razuman sporazum, prenijela je iranska studentska agencija Isna.

"Europljani su stalno zahtijevali da prestanemo obogaćivati uran, ali taj zahtjev nije uključen u sporazum... Europljani moraju prihvatiti iranski program obogaćivanja urana", rekao je Siprus Naseri, koji je prošloga tjedna predvodio skupinu iranskih pregovarača u Ženevi.

Naseri je istaknuo kako rok za pregovore nije beskonačan te da će, ne bude li postignut razuman sporazu, Iran biti spreman prekinuti pregovore i prihvatiti sve posljedice.

Usto, zatražio je od SAD da "bude razuman i promijeni strategiju prema Iranu", jer će to biti u "interesu Amerikanaca".

Njemačka, Francuska i Velika Britanija od prosinca pokušavaju diplomatskim putem u ime Europske unije dobiti od Irana jamstvo da neće proizvesti atomsku bombu u zamjenu za tehnološku i komercijalnu suradnju u nuklearnom programu te politički dijalog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙