FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranski nuklearni program: završeni četverodnevni pregovori u Ženevi

ŽENEVA, 11. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Napregnuti pregovori izmeđueuropskih i iranskih stručnjaka o iranskom nuklearnom programuzavršili su u petak u Ženevi nakon četiri dana rada, izvijestili sudiplomati.
ŽENEVA, 11. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Napregnuti pregovori između europskih i iranskih stručnjaka o iranskom nuklearnom programu završili su u petak u Ženevi nakon četiri dana rada, izvijestili su diplomati.

Predstavnici Francuske, Njemačke, Velike Britanije i Irana pregovarali su od utorka u Ženevi u najvećoj tajnosti.

Novi krug pregovora, peti po redu od prosinca, predviđen je koncem ožujka u jednoj od europskih prijestolnica kako bi se na višoj političkoj razini utvrdilo trenutno stanje problema. Mogao bi se održati u Parizu, Londonu ili Berlinu, kazao je neimenovani diplomat.

Pariz, London i Berlin nastoje uvjeriti Iran da dade "objektivna jamstva" da neće raditi na proizvodnji nuklearnog oružja, u zamjenu za nuklearnu, tehnološku i trgovačku suradnju te politički i sigurnosni dijalog.

Iranci su u studenome pristali da privremeno prekinu svoj program obogaćivanja urana, ali ga se i dalje ne žele zauvijek odreći kao što bi htjeli Europljani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙