FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 8. ožujka

ZAGREB, 8. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 8. ožujka.
ZAGREB, 8. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 8. ožujka.

ZAGREB - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić na konferenciji za novinare predstavit će nove olakšice za otvaranje obrta temeljem novog Pravilnika o vezanim obrtima. Također, na konferenciji će biti predstavljene i druge aktivnosti čiji je cilj daljnji razvoj obrtništva (12,30 sati, MINGORP, Vukovarska 78).

KOSTRENA - Odbor vjerovnika Brodogradilišta "Viktor Lenac" d.d. u stečaju na svojoj će sjednici, među ostalim, razmatrati mogućnosti završetka stečaja koji je u tom Brodogradilištu pokrenut u prosincu 2003. Priznate tražbine vjerovnika iznose više od milijarde kuna, a najveći je vjerovnik Lenca država putem Ministarstva financija i Hrvatske banke za obnovu i razvoj. Na prijedlog HBOR-a, Odbor vjerovnika prihvatio je prijedlog da se brodogradilište, nakon prodaje dijela imovine, podržavi, odnosno da država, nakon isplate ostalih hipotekarnih vjerovnika, u cijelosti preuzme vlasništvo brodogradilišta. Prijedlog nije proveden jer dio vjerovnika nije prihvaćao predloženi način isplate svojih tražbina (Brodogradilište u 11 sati)

SPLIT- Porinuće tankera za grčkog brodovlasnika Spyrosa Karnessisa, nosivosti 45 tisuća tona, dužine 183 metra, širine 32, koji postiže brzinu od 16 čvorova. Riječ je o šestom brodu iz serije za tog grčkog naručitelja (Brodosplit, 12 sati).

ZAGREB - Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj organizira radionicu o izradi Plana gospodarenja otpadom, o čijim će rezultatima izvijestiti i predstavnike Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenje i graditeljstva. Naime, Zakon o otpadu svim proizvođačima koji proizvode godišnje više od 150 tona neopasnog otpada i/ili više od 200 kilograma opasnog otpada propisuje izradu plana gospodarenja otpadom za razdoblje od 4 godine. (11,00 sati, Ericsson Nikola Tesla, Krapinska 45)

ZAGREB - Kartičarska kuća Visa International predstavit će na konferenciji za novinare poslovne rezultate za 2004. godinu. (12,30 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2)

ZAGREB - Hrvatsku je u siječnju ove godine posjetilo 97,5 tisuća turista ili 4 posto više nego u lanjskom siječnju, ali je ostvareno 3 posto manje noćenja odnosno 259,2 tisuće, objavio je Državni zavod za statistiku. Domaćih je turista u ovogodišnjem siječnju bilo 58,7 tisuća ili 1 posto manje nego u istom lanjskom mjesecu, a pad od 9 posto bilježe sa 159,2 tisuće noćenja. Stranih je turista pak u Hrvatskoj boravilo 38,7 tisuća ili 14 posto više nego lani. Sa nešto malo više od 100 tisuća siječanjskih noćenja stranci su ostvarili porast od 8 posto u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xrub yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙