FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U pripremi izjava o stanju hrvatske nacije i kulture

ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Incijativni krug Hrvatske kulturnezaklade (HKZ) utvrdio je danas prijedlog izjave o stanju hrvatskenacije i kulture, koja će biti predstavljena javnosti 28. veljače uZagrebu, najavila je danas ta zaklada.
ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Incijativni krug Hrvatske kulturne zaklade (HKZ) utvrdio je danas prijedlog izjave o stanju hrvatske nacije i kulture, koja će biti predstavljena javnosti 28. veljače u Zagrebu, najavila je danas ta zaklada.

Izjava u kojoj je riječ o problemima hrvatske kulture, nacionalnim i državnim interesima, bit će predstavljena u prostorijama HKZ-a u razizemlju Nacionalne i sveučilišne knjižnice, na tribini u spomen na 28. veljače 1989., kada je dr. Franjo Tuđman sa skupinom hrvatskih intelektualaca na tribini Društva hrvatskih književnika prekinuo hrvatsku šutnju, što je predstavljalo početak demokratskih promjena u Hrvatskoj.

Incijativni krug HKZ-a, sastavljen od četrdesetak hrvatskih intelektualaca - akademika, biskupa, književnika, redatelja, svećenika, liječnika i odvjetnika, u Zagrebu je 15. veljače raspravljao o položaju hrvatske kulture u Hrvatskoj i svijetu, o hrvatskim nacionalnim i državnim interesima i šutnji hrvatskih intelektualaca, te o potrebi neovisnoga hrvatskoga dnevnog lista, na osnovi čega je sastavljena izjava o stanju hrvatske nacije i kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙