FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan se nada skorom početku povlačenja sirijskih snaga iz Libanona

WASHINGTON,15. veljače 2005.(Hina) - Glavni tajnik Ujedinjenih narodaKofi Annan rekao je u utorak kako se nada da će Sirija u naredna dvamjeseca početi povlačiti svoje snage iz Libanona.
WASHINGTON,15. veljače 2005.(Hina) - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan rekao je u utorak kako se nada da će Sirija u naredna dva mjeseca početi povlačiti svoje snage iz Libanona.

Vijeće sigurnosti UN-a donijelo je u rujnu prošle godine rezoluciju 1559 u kojoj traži povlačenje stranih snaga iz Libanona.

Annan, koji je prošloga tjedna u Libanon i Siriju poslao svojega posebnog izaslanika za provedbu rezolucije Terjea Roed-Larsena, rekao je novinarima kako je objema zemljama poslana poruka da se očekuje više napretka u provedbi rezolucije.

"Rezolucija poziva na povlačenje sirijskih snaga iz Libanona, a u našim smo razgovorima s njima napomenuli kako moramo vidjeti bolji napredak. Nadam se da će doći do stvarne akcije i stvarnih znakova, jasnih znakova povlačenja do vremena kada budem podnio svoje sljedeće izvješće predviđeno za travanj", rekao je Annan novinarima u stožeru UN-a u New Yorku, kako prenosi UN-ov odjel za odnose s javnošću.

Rezolucija 1559 poziva na povlačenje svih preostalih stranih snaga iz Libanona, raspuštanje svih milicija i proširenje kontrole libanonske vlade na cijelu zemlju.

Premda se u rezoluciji ne spominje Sirija, Annan je u izvješću u listopadu prošle godine rekao da su osim UN-ovih mirovnih snaga jedine veće strane snage u Libanonu sirijske te naveo kako je Sirija upozorila da u Libanonu ima oko 14.000 vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙