FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD pozvao Siriju na povlačenje iz Libanona

BEJRUT, 16. veljače 2005. (Hina/dpa) - Pomoćnik američke državnetajnice za bliskoistočne poslove William Burns u srijedu je pozvao na"žurno i potpuno" povlačenje sirijskih trupa iz Libanona.
BEJRUT, 16. veljače 2005. (Hina/dpa) - Pomoćnik američke državne tajnice za bliskoistočne poslove William Burns u srijedu je pozvao na "žurno i potpuno" povlačenje sirijskih trupa iz Libanona.

Govoreći u Bejrutu, nakon pogreba bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja ubijenog u ponedjeljak, Burns je rekao da bi "njegova pogibija trebala biti novi poticaj za stvaranje slobodnog, nezavisnog i suverenog Libanona".

"To znači hitnu primjenu rezolucije 1559 Vijeća sigurnosti UN-a, tj. žurno i potpuno povlačenje Sirije", pojasnio je Burns nakon razgovora s libanonskim ministrom vanjskih poslova Mahmudom Hamudom.

Burns je poručio da će Washington i svijet pomno motriti Libanon tijekom priprema za održavanje parlamentarnih izbora na proljeće.

Libanonski ministar je Burnsu, govoreći o atentatu na Haririja, poručio da je međunarodna istraga o atentatu u Bejrutu neprihvatljiva, dodavši da će, ukoliko im pomoć bude trebala, posegnuti za stručnjacima iz neutralnih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙