FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush traži potpuno povlačenje Sirije iz Libanona

WASHINGTON, 6. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Američki predsjednikGeorge W. Bush zatražio je potpuno povlačenje Sirije iz Libanona teosudio "potporu službenog Damaska terorizmu" kao najveću prepreku miruna Bliskom istoku.
WASHINGTON, 6. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik George W. Bush zatražio je potpuno povlačenje Sirije iz Libanona te osudio "potporu službenog Damaska terorizmu" kao najveću prepreku miru na Bliskom istoku.

State Department je u subotu objavio da najava sirijskog predsjednika Bašara al Asada o postupnom povlačenju postrojbi iz Libanona nije dovoljna.

Bush je u tjednom radio obraćanju, koje je snimljeno prije govora sirijskog predsjednika Bašara al Asada, odbacio planove Sirije za postupnim povlačenjem iz Libanona istaknuvši kako rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a traži da "sve strane snage budu povučene" s libanonskog teritorija.

"Sirijsko povlačenje svih vojnih i obavještajnih snaga moglo bi osigurati da se izbori u Libanonu održe kao što je predviđeno na proljeće te da budu slobodni i pošteni", kazao je američki predsjednik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙