FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Klaićeva: ozljede jednomjesečnog dječaka lagano zacjeljuju

ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Jednomjesečni dječak, koji se nakonočevog zlostavljanja liječi u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj,osjeća se dobro a prijelomi glave lagano zacjeljuju te ne bi trebaliostaviti posljedice, izjavio je danas Hini predstojnik Klinike zadječju kirurgiju Božidar Župančić.
ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Jednomjesečni dječak, koji se nakon očevog zlostavljanja liječi u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, osjeća se dobro a prijelomi glave lagano zacjeljuju te ne bi trebali ostaviti posljedice, izjavio je danas Hini predstojnik Klinike za dječju kirurgiju Božidar Župančić.

Ipak, eventualne posljedice ne mogu se u potpunosti isključiti jer će tek rast i razvoj djeteta u budućnosti pokazati koliko su udarci ostaviti traga na njegov razvoj.

Po Župančićevim riječima, dijete je smješteno na intenzivnoj skrbi radi boljeg liječničkog praćenja i kontrole posjeta, a svakodnevno ga posjećuje majka koja ga dolazi dojiti.

Iako bi dječak, s obzirom na zdravstveno stanje, mogao biti otpušten na kućnu njegu, on će ostati u bolnici sve dok Centar za socijalnu skrb ne odluči kome će povjeriti daljnju skrb o njemu, kaže Župančić.

Potvrdio je da su liječnici, nakon obavljenih dodatnih rendgenskih i CT pretraga dječakove glave, utvrdili indicije da su dječak i majka već ranije bili maltretirani - i prije i nakon poroda.

Liječnici to zaključuju jer je dijete u bolnicu primljeno samo s blažim ogrebotinama na licu i podljevom na obrazu, bez hematoma koji su prvi znak frakture lubanje.

"Jutarnji list" je danas objavio kako je "dodatnim pretragama utvrđeno da je većina djetetovih ozljeda nastalo dva tjedna prije nego što je to majka prijavila, a postoji velika mogućnost čak i u njezinu trbuhu za vrijeme trudnoće".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙