FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nema dokaza da S. Koreja posjeduje nuklearno oružje - ministar

SEUL, 14. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Izjava Sjeverne Koreje daposjeduje nuklearno oružje ne znači da ta zemlja zaista ima nuklearnooružje, rekao je u ponedjeljak južnokorejski ministar za ujedinjenje.
SEUL, 14. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Izjava Sjeverne Koreje da posjeduje nuklearno oružje ne znači da ta zemlja zaista ima nuklearno oružje, rekao je u ponedjeljak južnokorejski ministar za ujedinjenje.

Prošlog tjedna Pjongjang je po prvi puta eksplicitno priopćio da ima nuklearno oružje, te najavio povlačenje iz šesterostranih nuklearnih pregovora zbog "neprijateljskog" ponašanja Sjedinjenih Država.

"Mi na to gledamo kao na tvrdnju da (Sjeverna Koreja) posjeduje nuklearno oružje", rekao je ministar Chung Dong-young pred zastupnicima parlamenta.

Nema dokaza da je Sjever obavio nuklearna testiranja i prerano je zaključiti da Pjongjang posjeduje nuklearno oružje, rekao je Chung.

"Nema sumnje da Sjeverna Koreja ima 10 do 14 kg plutonija, ali nema dokaza da je taj plutonij pretvoren u bombu", dodao je Chung.

Pjongjang najvjerojatnije samo pokušava ojačati svoju poziciju u blokiranim šesterostranim pregovorima, rekao je južnokorejski ministar za ujedinjenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙