FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pronađena odbačena veća količina eksplozivnih naprava

SPLIT,11. ožujka 2005.(Hina) - U grmlju na predjelu Malačka na Kozjakuiznad Kaštela pronađena je veća količina mina, bombi i topničkogstreljiva, izvijestila je danas PU splitsko-dalmatinska.
SPLIT,11. ožujka 2005.(Hina) - U grmlju na predjelu Malačka na Kozjaku iznad Kaštela pronađena je veća količina mina, bombi i topničkog streljiva, izvijestila je danas PU splitsko-dalmatinska.

U ruksaku, koji je pronašao jedan Kaštelanin pri sječi grmlja, nalazilo se više komada trenutnih tromblonskih mina, kumulativnih mina, ručnih bombi M-75 i M-42, improvizirana bomba, minobacačka mina od 60 mm te više komada topničkog streljiva od 20 mm.

Službenici protueksplozijske zaštite PU splitsko-dalmatinske eksplozivne naprave i streljivo pohranili su u policijskom skladištu.

Za neodgovornim "vlasnikom" se traga i pokušava se utvrditi podrijetlo naprava i razlog njihova odbacivanja u grmlje. Počinitelju prijeti kaznena prijava za neovlašteno držanje oružja te za ugrožavanje života općeopasnom radnjom ili sredstvom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙