FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kutjevo: na autobusnoj postaji pronađeno streljivo i oružje

KUTJEVO, 11. veljače 2005. (Hina) - Više od pola kilograma eksplozivaTNT-a, pet ručnih bomba, manju količina streljiva te bajuneta pronašaoje danas u plastičnoj vrećici na autobusnoj postaji u središtu Kutjevau redovitoj ophodnji kontakt-policajac Željko Budimir iz Policijskepostaje u Pleternici.
KUTJEVO, 11. veljače 2005. (Hina) - Više od pola kilograma eksploziva TNT-a, pet ručnih bomba, manju količina streljiva te bajuneta pronašao je danas u plastičnoj vrećici na autobusnoj postaji u središtu Kutjeva u redovitoj ophodnji kontakt-policajac Željko Budimir iz Policijske postaje u Pleternici.

"Za obilaska sam opazio plastičnu vrećicu i na trenutak sam pomislio da je netko od putnika zaboravio svoje osobne stvari pa sam sam htio vidjeti komu pripadaju. Letimičnim uvidom utvrdio sam da je riječ o eksplozivnim sredstvima", kazao je kontakt-policajac.

Mirko Petrović, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, izjavio je kako je prošle godine bilo nekoliko sličnih nalaza.

"Ne mogu razumjeti osobe koje se tako rješavaju zaostalih bomba i eksploziva. Javni prostori, pogotovu takvi na kojima se okuplja mnogo ljudi i djece, zasigurno nisu najprimjerenija mjesta za to, iako se može pretpostaviti da je osoba koja je ostavila vrećicu s eksplozivom i bombama, htjela da ona bude pronađena", izjavio je Petrović.

Iz požeško-slavonske Policijske uprave zato pozivaju građane da se na tako opasan način, ipak, ne rješavaju zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava.

i

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙