FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Banski dvori: Nastavit će se razgovori o rješenjima za Petrokemiju

ZAGREB, 11. ožujka 2005. (Hina) - Nastavit će se razgovori kojima jecilj osiguravanje kontinuirane dugoročne opskrbe kutinske Petrokemijeplinom i osiguravanje uvjeta koji će Petrokemiji omogućiti pozitivnoposlovanje, dogovoreno je na sastanku koji je, na inicijativupotpredsjednika Vlade Damira Polančeca, danas održan u Banskimdvorima.
ZAGREB, 11. ožujka 2005. (Hina) - Nastavit će se razgovori kojima je cilj osiguravanje kontinuirane dugoročne opskrbe kutinske Petrokemije plinom i osiguravanje uvjeta koji će Petrokemiji omogućiti pozitivno poslovanje, dogovoreno je na sastanku koji je, na inicijativu potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, danas održan u Banskim dvorima.

Na tom sastanku s predstavnicima Uprave, Nadzornog odbora i sindikata Petrokemije, predstavnicima Uprave Ine i tvrtke Plinacro, razgovaralo se o stanju u kutinskoj tvornici umjetnih gnojiva, osobito pronalaženju modaliteta za osiguravanje trajne i kontinuirane opskrbe Petrokemije plinom.

Razgovaralo se i o načinu povrata dugoročnog kredita Petrokemije prema državi, nastavku privatizacije državnog udjela u Petrokemiji, te mogućnostima financijskog restrukturiranja, navodi se u priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću.

"Na sastanku koji je protekao u vrlo konstruktivnom ozračju, dogovoreno je da će se tijekom sljedećeg tjedna održati sastanak predstavnika resornih ministarstava, Hrvatskog fonda za privatizaciju i Hrvatske banke za obnovu i razvoj na kojem će se ponuditi rješenja za stanje u kutinskoj Petrokemiji. Ta će se rješenja dodatno usuglasiti na sastanku s predstavnicima Petrokemije i Ine, a sve u cilju osiguravanja kontinuirane dugoročne opskrbe Petrokemije plinom i osiguravanja uvjeta koji će Petrokemiji omogućiti pozitivno poslovanje", stoji u priopćenju.

Zbog vrlo niskih temperatura Petrokemija je ove zime četiri puta zaustavljala rad, te je oko dva mjeseca bila izvan proizvodnje. Šteta, odnosno samo troškovi zastoja, bez gubitaka proizvodnje, procjenjuju se na oko 120 milijuna kuna.

(Hina) xbn yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙