FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Mlinarić i sindikalisti razgovarali o Kolektivnom ugovoru

ZAGREB, 11. ožujka 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova MarijanMlinarić sastao se danas s predstavnicima sindikata koji djeluju uMUP-u, a glavna tema je bila primjena odredbi Kolektivnog ugovora zadržavne službenike i namještenike, priopćeno je iz MUP-a.
ZAGREB, 11. ožujka 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić sastao se danas s predstavnicima sindikata koji djeluju u MUP-u, a glavna tema je bila primjena odredbi Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, priopćeno je iz MUP-a.

Predstavnici sindikata obavijestili su ministra da problemi postoje u tzv. srednjem menadžmentu, odnosno u neujednačenom postupanju prilikom primjene pojedinih odredbi Kolektivnog ugovora, posebice onih koje se odnose na plaćanje prekovremenog rada i tzv. pasivnog dežurstva. Poručeno im je da će MUP reagirati na svaku situaciju u kojoj se utvrdi da Kolektivni ugovor nije poštivan, ali da u tome treba biti krajnje racionalan zbog ograničenja MUP-ovog proračuna, stoji u priopćenju.

Razgovarajući o tužbama koje se policijski službenici proteklih godina podigli protiv MUP-a, dogovoreno je da se, gdje je god moguće, pokuša dogovoriti nagodba.

Ministar Mlinarić sindikaliste je izvijestio da je potrebno ojačati graničnu policiju, u koju planiraju regrutirati višak zaposlenih iz specijalne i interventne policije, poštujući dosadašnji raspored policijskih službenika po policijskim upravama i mjestu prebivališta.

Komentirajući politiku upravljanja ljudskim resursima u MUP-u, čelnici ministarstva precizirali su kako MUP prije svega, želi zaposliti ljude koje školuje. Tako se u naredne tri do četiri godine planira zaposliti oko 400 kriminalista i diplomiranih kriminalista koji su trenutačno bez posla.

Ministar i suradnici složili su se sa težnjom sindikalista da se u tom kontekstu posebna pažnja posveti i onim policijskim službenicima, koji su prethodnih godina ostali bez posla, a još uvijek zadovoljavaju uvjete za aktivnu službu, priopćeno je iz MUP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙