FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija dobiva nove odore

ZAGREB, 21. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski policajci mogli bi do krajagodine dobiti nove odore za koje je u ovogodišnjem proračunu MUP-aodređeno 50 milijuna kuna, a najavu obnove policijske odjeće i obućeposebice su pozdravili u Sindikatu policije koji već dulje vrijemeupozorava na neadekvatnu policijsku odjeću.
ZAGREB, 21. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski policajci mogli bi do kraja godine dobiti nove odore za koje je u ovogodišnjem proračunu MUP-a određeno 50 milijuna kuna, a najavu obnove policijske odjeće i obuće posebice su pozdravili u Sindikatu policije koji već dulje vrijeme upozorava na neadekvatnu policijsku odjeću.

Za dvadesetak dana novu bi odoru prvi trebali dobiti granični policajci, kazao je Hini glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun. Dodao je da bi do kraja godine veći dio temeljnih i prometnih policajaca također mogao dobiti nove odore, no to će ovisiti o uspješnosti javnog natječaja koji će MUP uskoro raspisati.

Izmjenu Uredbe o odorama iniciralo je Ravnateljstvo policije, a u Sindikatu policije to su pozdravili.

"Drago nam je da su odgovorni napokon prihvatili naše dugogodišnje zahtjeve da se dosadašnja neprikladna odora zamijeni novom, primjerenijom uvjetima u kojima svakodnevno radimo", komentirao je Hini predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić. Dodao je da će sindikat ustrajati i na zahtjevu da i policijski službenici koji rade u civilu, primjerice inspektori, također od MUP-a dobiju odjeću kako više na radnom mjestu ne bi "trošili" svoju.

U MUP-u kažu da će primjerice nepraktičnu, devet kilograma tešku kožnu jaknu, koju policajci nose zimi, zamijeniti dvije lagane i nepropusne jakne, prikladne za sve vremenske uvjete.

I drugi dijelovi policijske odore također se mijenjaju, pa će policajci tako dobiti nove hlače, pulovere i polo majice od pamučnih materijala ugodnih za nošenje i ljeti i zimi, a uz obične cipele zadužiti će i gležnjače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙