FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovarsko gradsko vodstvo: Transparentno trošenje proračuna

VUKOVAR,2. ožujka(Hina) - Gradonačelnik Vukovara Vladimir Štengl ipredsjednik vukovarskog Gradskog vijeća Pilip Karaula odbacili su nadanašnjoj konferenciji za novinare optužbe koje su se, kako su rekli,posljednjih dana često pojavljivale u hrvatskim medijima onetransparentnom trošenju sredstava gradskog proračuna.
VUKOVAR,2. ožujka(Hina) - Gradonačelnik Vukovara Vladimir Štengl i predsjednik vukovarskog Gradskog vijeća Pilip Karaula odbacili su na današnjoj konferenciji za novinare optužbe koje su se, kako su rekli, posljednjih dana često pojavljivale u hrvatskim medijima o netransparentnom trošenju sredstava gradskog proračuna.

"Vukovarska gradska uprava ne djeluje izvan sustava nadzora. Nama revizija dolazi svake godine između 15. i 20. siječnja i to izvješće ide pred gradsko Poglavarstvo i Vijeće", rekao je gradonačelnik Vladimir Štengl dodajući kako su "gradske financije uredne te nema govora o nekakvim sumnjivim transakcijama i netransparentnom trošenju novca".

Štengl se dotaknuo i "optužbi HSS-a i HNS-a da u radu Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara i odnosu Fonda i grada Vukovara postoji niz nepravilnosti i nejasnoća" poručivši kako je grad Vukovar nezadovoljan prvenstveno sporošću Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara da ostvari neke od projekata.

"Nema međutim nikakvih sumnjivih odnosa između Fonda i grada", poručio je dodajući kako su gradske vlasti prije desetak dana uputile pismo Županijskom državnom odvjetništvu Vukovarsko-srijemske županije da ispita sve navode koji su se u posljednje vrijeme kroz medije pojavili u javnosti o navodno sumnjivim odnosima Fonda za obnovu i razvoj grad Vukovara i grada Vukovara.

"Spremni smo odgovarati ako se nešto pokaže istinitim, ali tražimo i odgovornost onih koji na taj način plasiraju neistine", rekao je Štengl.

Također je najavio da će se u petak u Zagrebu održati sjednica Upravnog odbora Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Na dnevnom redu te sjednice, kako je rekao, osim prihvaćanja izvješća o radu Fonda u 2004. godini i planovima za 2005., naći će se i zauzimanje stajališta Upravnog odbora oko napisa koji su se u vezi s radom Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara u posljednje vrijeme pojavili u medijima.

Predsjednik Gradskog vijeća Pilip Karaula odbacio je optužbe čelnika vukovarskog HDZ-a 1990. da je HDZ kriv što ta nova stranka nije registrirana u Registar političkih stranaka u RH.

"Sasvim je jasno da ne mogu postojati dvije političke stranke koje nose isto ime", ocijenio je Karaula zaključivši kako je stoga posve opravdana odbijenica Središnjeg ureda za upravu o registraciji nedavno osnovane vukovarske političke stranke pod imenom HDZ Vukovar 1990.

"Uostalom mnogi od njih, poput predsjednika Danijela Rehaka, nisu 1990. bili članovi HDZ-a i ne znam zašto sebe zovu osnivačima te stranke", rekao je Karaula.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙