FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovarska oporba traži smjenu gradskih vlasti

VUKOVAR,8. ožujka 2005.(HINA) - Čelnici vukovarskih oporbenih stranakaHSS-a, HNS-a, SDP-a, DC-a, HPS-a i HDZ-a Vukovar 1990. zatražili su nadanašnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare ostavku gradonačelnikaVukovara Vladimira Štengla i predsjednika Gradskog vijeća PilipaKaraule.
VUKOVAR,8. ožujka 2005.(HINA) - Čelnici vukovarskih oporbenih stranaka HSS-a, HNS-a, SDP-a, DC-a, HPS-a i HDZ-a Vukovar 1990. zatražili su na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare ostavku gradonačelnika Vukovara Vladimira Štengla i predsjednika Gradskog vijeća Pilipa Karaule.

Marin Krizmanić iz HNS-a izjavio je kako vukovarske oporbene stranke čelnike Vukovara optužuju za "nepotizam, sukob interesa, prekoračenje ovlasti i neispunjenje predizbornih obećanja".

"Za osam mjeseci rada Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, pod vodstvom Željka Tice, u proračunu grada Vukovara našlo se 40 milijuna kuna kojima je raspolagalo gradsko Poglavarstvo bez raspisanih natječaja, a nad potrošnjom tih sredstava nije obavljen nadzor", rekla je Anica Marić iz HSS-a.

Napomenula je kako su vukovarski HSS i HNS zbor netransparetnosti u trošenju sredstava Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara i "sumnjivih odnosa Fonda i grada Vukovara" Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru podnijeli prijavu.

Mario Slaviček (HPS) najavio je kako će zbog "evidentnog nepotizma i sukoba interesa i HPS protiv vukovarskih gradskih vlasti podnijeti prijavu državnom odvjetništvu".

Žarko Pavletić (DC) ustvrdio je kao je "zbog ponašanja gradskih vlasti Vukovar postao zona sumraka" te se zauzeo "za nužan politički zaokret i radikalne rezove u budućem političkom vođenju Vukovara".

Sličnoga mišljenja bio je i Danijel Rehak, predsjednik HDZ-a Vukovar 1990., koji je ustvrdio kako je Vukovar "postao hrvatsko slijepo crijevo".

Inače, u povodu optužbi oporbenih stranaka o netransparentnom i nezakonitom trošenju sredstava gradskog proračuna i Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, vukovarski čelnici održali su još prošloga tjedna konferenciju za novinare na kojoj su odbacili sve optužbe.

Upravni odbor Fonda za obnovu i razvoj Vukovara predložio je pak u petak Vladi da razriješi sadašnjeg predsjednika Fonda Željka Ticu zbog spore provedbe projekata u Vukovaru, te zbog neučinkovitosti čelnih ljudi Fonda.

Vlast u gradu Vukovaru obnaša HDZ koji u 25-točlanom Gradskom vijeću ima 13 vijećnika, SDSS ima 8 vjećnika, a po jednog vijećnika imaju HSU, HSS i HSP, a jedan je vijećnik nezavisan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙