FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rodna kuća nobelovca Ružičke obnavlja se po planu

ZAGREB, 21. veljače 2005. (Hina) - Obnova rodne kuće prvoga hrvatskognobelovca Lavoslava Ružičke (1887.-1976.), započeta u listopadu prošlegodine, teče po planu - podignuti su zidovi i krovište kuće,izvijestila je Fundacija "Ružičkina kuća".
ZAGREB, 21. veljače 2005. (Hina) - Obnova rodne kuće prvoga hrvatskog nobelovca Lavoslava Ružičke (1887.-1976.), započeta u listopadu prošle godine, teče po planu - podignuti su zidovi i krovište kuće, izvijestila je Fundacija "Ružičkina kuća".

Kuća nobelovca Ružičke potpuno je razrušena tijekom srpske agresije na Vukovar, a u listopadu 2004. počela je njezina obnova kako bi se otvorila za javnost.

Uz obnovljenu kuću, kako je planirano, bit će izgrađena i suvremena, višenamjenska dvorana pa će se osim muzejskog dobiti i multimedijalni prostor. Zahvaljujući modernoj opremi i tehnologiji kojom će objekt biti opremljen, u njemu će se moći održavati kulturne, prosvjetne, znanstvene i duhovne djelatnosti.

O Ružičkinoj kući i Fundaciji više se može saznati na internetskoj stranici (www.fundacijaruzickinakuca.hr).

Hrvatske šume, Ciglane Zagreb, Tondach Bedekovčina i Raiffeisen bank Austria ovih su se dana svojim darovnicama priključili skupini darovatelja i tako pomogli obnovu. Najveću darovnicu do sada, 375.000 kuna, darovala je zagrebačka tvrtka Casttelum.

Projekt je poduprla i Uprava za sustav turističkih zajednica i selektivni oblik turizma pri Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka. Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, koja se logistički uključila u obnovu, u Kući će imati i svoj Znanstveno-istraživački centar.

(Hina) pp,xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙