FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Biškupić na ministarskoj konferenciji u Kijevu

KIJEV/ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - U Kijevu je danas počela 7.ministarska konferencija o politici u masovnim medijima na kojojsudjeluje i hrvatsko izaslanstvo koje vodi ministar kulture BožoBiškupić, priopćilo je večeras Ministarstvo kulture.
KIJEV/ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - U Kijevu je danas počela 7. ministarska konferencija o politici u masovnim medijima na kojoj sudjeluje i hrvatsko izaslanstvo koje vodi ministar kulture Božo Biškupić, priopćilo je večeras Ministarstvo kulture.

Prvi je dan bio radni, a među prvima je izlagao ministar Biškupić u predavanju "Javne politike i mediji u vremenu globalizacije". Upitao se "zašto iz javnog prostora tako lako iščezavaju teme koje afirmiraju moral, obitelj, uspjehe u kulturi ili znanosti i slične vrijednosti, a zamjenjuju ih crne kronike, skandali, urote, ali i lažni glamur".

"Možemo li osigurati prostor za još jednu od temeljnih ljudskih vrijednosti, a riječ je o toleranciji koju, na žalost, nedovoljno prepoznaju u javnom životu - politici, svakodnevici i medijima. Stoga bi bilo nužno pronaći zajednički izlaz iz labirinta koji će društvo upozoriti na toleranciju kao važno jamstvo u kreiranju istinskih vrijednosti suživota različitih kultura i naroda", rekao je Biškupić.

Kazao je kako je u Europi, a posebno u okviru Vijeća Europe, bavljenje pitanjima kulturne i medijske raznolikosti stavljeno u središte interesa.

Tijekom ove godine u okviru UNESCO-a trebala bi biti prihvaćena Konvencija o zaštiti raznolikosti kulturnih sadržaja i umjetničkih izričaja - međunarodni instrument koji će sigurno značiti prekretnicu u poimanju zaštite kulturne raznolikosti.

"Upravo je u okviru Vijeća Europe još 2000. prihvaćena Deklaracija o kulturnoj raznolikosti i stoga smatram kako europske države moraju zadržati svoju aktivnu ulogu na globalnom planu u promicanju kulturne raznolikosti i primjerom proaktivnih politika pokazati koje se mjere mogu koristiti kako bi se štitila i promicala raznolikost", rekao je, među ostalim, hrvatski ministar kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙