FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Biškupić razgovarao s turskom veleposlanicom u RH o kulturnoj suradnji

ZAGREB, 25. veljače 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupićrazgovarao je danas s veleposlanicom Republike Turske u HrvatskojFatmom Dicle Kopuz o jačanju kulturne suradnje dviju zemalja,priopćeno je iz tog ministarstva.
ZAGREB, 25. veljače 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić razgovarao je danas s veleposlanicom Republike Turske u Hrvatskoj Fatmom Dicle Kopuz o jačanju kulturne suradnje dviju zemalja, priopćeno je iz tog ministarstva.

Ministar Biškupić je prigodom njezina nastupnog posjeta Ministarstvu naglasio da je Hrvatska vrlo otvorena i zainteresirana za kulturnu razmjenu s Turskom.

Zauzeo se za intenziviranje suradnje, koja je po njegovim riječima u nekoliko zadnjih godina oslabila istaknuvši kako će učiniti sve kako bi tu suradnju još ove godine ojačali.

Ministar je predložio da se u Turskoj Hrvatska predstavi izložbom Suvremeni hrvatski crtež koja gostuje u Jordanu, a nakon toga u Egiptu i Kini.

Turska veleposlanica Fatma Dicle Kopuz se također zauzela za jačanje kulturne suradnje dodavši da će već sljedećeg tjedna započeti konkretne dogovore o suradnji s Upravom za međunarodnu kulturnu suradnju Ministarstva kulture, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xta yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙