FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na CeBIT-u tri hrvatska izlagača

HANNOVER, 11. ožujka 2005. (Hina) - Na svjetskom sajmu informacijske itelekomunikacijske tehnolgije CeBIT 2005, koji se od 10. do 16. ožujkaodržava u Hannoveru, među više od 6.200 izlagača iz 69 zemalja svijetana skromnom zajedničkom štandu od 25 metara četvornih predstavljaju sesvega tri hrvatske informatičke tvrtke - IPR iz Zagreba te splitskeCoins i NetMedia.
HANNOVER, 11. ožujka 2005. (Hina) - Na svjetskom sajmu informacijske i telekomunikacijske tehnolgije CeBIT 2005, koji se od 10. do 16. ožujka održava u Hannoveru, među više od 6.200 izlagača iz 69 zemalja svijeta na skromnom zajedničkom štandu od 25 metara četvornih predstavljaju se svega tri hrvatske informatičke tvrtke - IPR iz Zagreba te splitske Coins i NetMedia.

Nastup hrvatskih tvrtki na ovogodišnjem CeBIT-u treću godinu za redom organizira Sektor za informatiku Hrvatske gospodarske komore (HGK), koja, po riječima Aleksandra Friedmana iz toga Sektora, sa oko 40 posto sudjeluje u troškovima toga nastupa.

Potkraj prošle godine za CeBIT 2005 se, kaže Friedman, prijavilo sedam tvrtki, ali je njih četiri odustalo zbog visokih troškova koje iziskuje dolazak na taj sajam.

Dodaje i da, na žalost, medu stotinjak najvećih hrvatskih informatičkih tvrtki nije bilo zanimanja za nastup na CeBIT-u, te napominje da bi ih možda bilo više kada bi država više sudjelovala u pokrivanju njihovih troškova.

Pri tome ističe primjere Turske i Tunisa, čiji su štandovi u blizini hrvatskog, ali su atraktivniji i s više izlagača, koje, kako je doznao, njihove države sufinanciraju sa oko 70 posto.

Prošle je godine primjerice na CeBIT-u nastupalo 10 hrvatskih tvrtki, ali si većina od njih nije mogla priuštiti nastup i ove godine.

Predstavnici tri izlagača drže da je nastup na CeBIT-u koristan za njihovo buduće poslovanje te dodaju da ima zanimanja za njihove proizvode i rješenja.

Sve tri tvrtke na CeBIT-u nastupaju treći puta, a kako su kazali, više od 50 posto svojih proizvoda i usluga izvoze na inozemno tržište.

Tvrtka IPR se bavi proizvodnjom mutimedijalnih kioska, koji nude pristup Internetu, mogućnost telefoniranja, fotografiranja, prodaju karata, rezeviranja raznih usluga i drugo. NetMedia je pak specijalizirana za izradu poslovnih aplikacija za male i srednje tvrtke, dok se Coins predstavlja sa svojim proizvodom za video nadzor "Blancom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙