FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vojne baze: Moskva umanjuje važnost glasovanja gruzijskog parlamenta

MOSKVA, 11. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Razgovori Moskve i Tbilisija opovlačenju iz ruskih vojnih baza u Gruziji nastavljaju se, izjavio jeu petak glasnogovornik ruske diplomacije, umanjujući važnostrezolucije gruzijskog parlamenta kojom se traži odlazak ruskihpostrojbi do siječnja 2006. godine.
MOSKVA, 11. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Razgovori Moskve i Tbilisija o povlačenju iz ruskih vojnih baza u Gruziji nastavljaju se, izjavio je u petak glasnogovornik ruske diplomacije, umanjujući važnost rezolucije gruzijskog parlamenta kojom se traži odlazak ruskih postrojbi do siječnja 2006. godine.

"Aktivne rasprave odvijaju se na tu temu i obje strane su čak odlučile intenzivirati ih", kazao je Aleksandar Jakovenko, glasnogovornik ruskog ministarstva vanjskih poslova u razgovoru s novinarima.

"Nije na zakonodavnim organima da raspravljaju o tom pitanju, to bi smetalo pregovorima", dodao je, dajući na znanje da se Moskva drži stajališta gruzijske vlade a ne zastupnika.

Gruzijski parlament usvojio je u četvrtak rezoluciju kojom se Moskvi daje rok do 1. siječnja 2006. godine da napusti vojne baze u Gruziji, nakon čega će one biti proglašene "nezakonitima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙