FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gruzijski parlament Rusiji dao rok do siječnja 2006. za evakuiranje vojnih baza

TBILISI, 10. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Gruzijski je parlament učetvrtak usvojio rezoluciju kojom se Moskvi do 1. siječnja 2006. dajerok za evakuaciju njezinih vojnih baza iz Gruzije, nakon čega će bitiproglašne "nelegalnima".
TBILISI, 10. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Gruzijski je parlament u četvrtak usvojio rezoluciju kojom se Moskvi do 1. siječnja 2006. daje rok za evakuaciju njezinih vojnih baza iz Gruzije, nakon čega će biti proglašne "nelegalnima".

Rezoluciju je jednoglasno prihvatilo 158 nazočnih zastupnika. Parlament također traži da gruzijska vlade do 15. svibnja pripremi listu mjera koje će stupiti na snagu ako se službeni Tbilisi ne uspije dogovoriti s ruskom stranom o "kalendaru konkretnog povlačenja".

U zajedničkoj deklaraciji koju su 1999. potpisali Gruzija i Rusija pod okriljem Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), Moskva se obvezala da će evakuirati dvije od svoje četiri baze u Gruziji (što je učinjeno) i da će podastrijeti kalendar o napuštanju drugih dviju baza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙