FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Laura Bush stigla u Njemačku

BERLIN, 22. veljače 2005. (Hina) - Supruga američkog predsjednikaLaura Bush doputovala je u privatni posjet Njemačkoj gdje će dan prijeslužbenog posjeta američkog predsjednika, obići objekte američkevojske smještene oko vojne baze Ramstein.
BERLIN, 22. veljače 2005. (Hina) - Supruga američkog predsjednika Laura Bush doputovala je u privatni posjet Njemačkoj gdje će dan prije službenog posjeta američkog predsjednika, obići objekte američke vojske smještene oko vojne baze Ramstein.

Laura Bush je pohvalila ulogu Njemačke u globalnom ratu protiv terora. Njemačka je bliski prijatelj i saveznik Sjedinjenih Američkih Država i naši narodi su blisko povezani zajedničkim interesima, izjavila je Bush u zračnoj bazi Ramstein. Laura Bush je bazu Ramstein nazvala važnim uporištem na crti bojišnice u ratu protiv terora.

Supruga američkog predsjednika će tijekom dana posjetiti i američku vojnu bolnicu u Landshutu gdje su smješteni vojnici ozlijeđeni u Iraku i Afganistanu.

Posjet supruge američkog predsjednika prate dosad neviđene mjere sigurnosti koje bi svoj vrhunac trebale doseći sutra prilikom dolaska Georga Busha iz Bruxellesa u Njemačku. Nakon dolaska u frankfurtsku zračnu luku, američki predsjednik će zajedno s domaćinima, njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom i njemačkim ministrom vanjskih poslova Joschkom Fischerom otputovati u obližnji Mainz gdje su predviđeni bilateralni razgovori. Očekuje se da će Schroeder i Bush održati zajedničku konferenciju za novinare oko 13 sati. Američki predsjednik će posjetiti i Wiesbaden gdje će sastati s američkim vojnicima.

Zbog posjeta američkog predsjednika očekuje se prometni kolaps u srednjonjemačkoj regiji Rajna - Majna koja s frankfurtskom zračnom lukom i križištem najvažnijih auto cesta koje povezuju njemački sjever i jug predstavlja najprometniju regiju Njemačke. Iz sigurnosnih razloga u srijedu će 24 sata biti obustavljen i sav riječni promet u ovom dijelu toka Rajne i Majne. Udruga riječnih prijevoznika je već najavila tužbe zbog predviđenih gubitaka u milijunskim iznosima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙