FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bugarski vojnik ubijen u Iraku u "prijateljskoj vatri" Amerikanaca

SOFIJA, 7. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Bugarski vojnik ubijen u petak uIraku "žrtva je prijateljske vatre" američkog vojnika, izjavio jebugarski ministar obrane Nikolaj Svinarov u ponedjeljak u Sofiji.
SOFIJA, 7. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Bugarski vojnik ubijen u petak u Iraku "žrtva je prijateljske vatre" američkog vojnika, izjavio je bugarski ministar obrane Nikolaj Svinarov u ponedjeljak u Sofiji.

"Informacije kojima raspolažemo daju nam razloga da mislimo kako je Gardi Gardev ubijen u prijateljskoj vatri", izjavio je ministar potvrđujući informaciju koja se u ponedjeljak pojavila na internet stranici bugarske vojske prema kojoj je vojnik Gardev ubijen u pucnjavi američke vojske.

"Želim reći da je Gardev ubijen u prijateljskoj vatri američkog vojnika koji je želio zaštiti sjedište radio veze", napisao je neimenovani vojnik na vojnim internet stranicama.

"To je istina i želim je reći jer sam saznao da će povjerenstvo provesti istragu. No, ono će po mojem mišljenju samo prikriti činjenice", poručio je neimenovani vojnik.

Vojnik Gardev ubijen je u petak na cesti između Diwaniyaha i Bagdada dok se vraćao u vojnu bazu nakon izviđanja u oklopnom vozilu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙