FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: U pozadini "kamionskog rata" borba s konkurencijom

LJUBLJANA,18. veljače(Hina) - Iako slovensko ministarstvo prometarestriktivne mjere za hrvatske kamione tumači europskom uredbom, upozadini je pritisak domaćih, slovenskih prijevoznika i sve oštrijakonkurencija u toj djelatnosti, piše ljubljansko Delo u povoduhrvatsko-slovenskog "kamionskog rata".
LJUBLJANA,18. veljače(Hina) - Iako slovensko ministarstvo prometa restriktivne mjere za hrvatske kamione tumači europskom uredbom, u pozadini je pritisak domaćih, slovenskih prijevoznika i sve oštrija konkurencija u toj djelatnosti, piše ljubljansko Delo u povodu hrvatsko-slovenskog "kamionskog rata".

Ljubljansko "Delo" navodi u petak da su slovenski mali, privatni prijevoznici već mjesecima dokazivali ministarstvu prometa da je slovenska granična kontrola prema hrvatskim prijevoznicima "previše liberalna" i da zbog toga gube poslove na europskom tržištu.

"U pozadini je i konkurentska borba jer više od polovice slovenskih transportera ima samo jedno vozilo i boje se da će ostati bez poslova", navodi u komentaru slovenski list, dodajući da je u tom pogledu slična situacija i u Hrvatskoj.

"Delo" navodi da je u tumačenju propisa nakon pritisaka prijevoznika na obje strane bilo nejasnoća, te najavljuje da će se spor riješiti na razini "prometnih ministara ako ne i na razini predsjednika vlada"

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙