FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Kamionski rat" bez pobjednika

LJUBLJANA,18. veljače(Hina) - U tzv. "kamionskom ratu" između Slovenijei Hrvatske nema pobjednika i stvar će se morati riješiti pregovorimaministarstva prometa dviju zemalja. (Hina) xfl ydh
LJUBLJANA,18. veljače(Hina) - U tzv. "kamionskom ratu" između Slovenije i Hrvatske nema pobjednika i stvar će se morati riješiti pregovorima ministarstva prometa dviju zemalja.

Kako je u petak javila slovenska agencija STA, slovenski ministar prometa Janez Božič obavijestit će svog hrvatskog kolegu Božidara Kalmetu o obavijesti iz Bruxellesa po kojoj je slovenska carina pravilno primijenila uredbu 2454 iz 1993. godine, pa se nije radilo o mjeri protiv Hrvatske.

Bruxelles međutim nije komentirao mjere kojima hrvatska strana ograničila neke privilegije iz međudržavnog sporazuma o cestovnom prometu za slovenske prijevoznike, pa će sadašnje stanje kojim su nezadovoljni prijevoznici iz obje države morati biti riješeno bilateralno. Kako javljaju slovenski mediji, bilateralno rješenje spora sugerirali su i u Bruxellesu.

(Hina) xfl ydh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙